miercuri, 8 februarie 2017

Delirium de Lauren Oliver

Editura:Nemira
Numar pagini:432
Sinopsis: 
Se spune ca leacul iubirii ma va face fericita pe veci. 
Si intotdeauna am crezut asta.
Pana acum.
Acum totul s-a schimbat.
Acum as prefera sa ma infectez cu iubire fie si numai o fractiune de secunda decat sa traiesc o suta de ani in minciuna.

Parerea mea:
Ei bine ce as putea spune despre aceasta carte? Doar cuvinte de lauda. Este o carte care mi-a dat dependenta, care m-a facut sa imi doresc urmatorul volum. M-a tinut in suspans. Mi-a dat acea dorinta (de care imi cam era dor sincera sa fiu) sa aflu ce se intampla. Desigur mie nu mi-a lipsit aceasta dorinta. Dar doar ganditi-va cum e sa stai sa citesti o carte de 432 de pagini intr-o zi cap coada. Sa nu faci nimic altceva decat sa citesti. Ei bine asta am facut eu si nu glumesc.Cartea este scrisa in asa fel incat sa nu trebuiasca neaparat sa treci la capitolul urmator dar sa iti doaresti sa faci asta. Iubesc lumea pe care a creeat-o Lauren Oliver. Este o lume care trebuie schimbata si din acest motiv a creeat aceste personaje. Sincera sa fiu actiunea nu este prea interesanta pana pe la mijloc. De acolo incepe sa aiba mai multa adrenalina cartea.Cat despre personaje nu am cuvinte. La inceput ce-i drept nu iti dai seama care e sora cui, care e verisoara, sau matusa cui. Sincer cred ca mi-am dat seama care e ruda cui abea la sfarsit.
Cat despre serial....Am auzit ca este un singur episod si ca este dezamagitor fata de carte.
Este o carte minunata care merita citita.
In final as dori sa multumesc editurii Nemira ca ne-a tradus aceasta carte.

#cartilemariei
Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCmvKI34Z25HuwZ69JYqyXMg
Pupici <3

marți, 7 februarie 2017

Fericirea mea esti tu de Jamie McGuire (Fericirea incepe azi 2)



Numar de pagini: 464
Editura: Trei
Nume original: Walking disaster
Sinopsis:
Afla ce este in mintea barbatilor!
Travis Maddox a invatat doua lucruri de la mama sa inainte ca aceasta sa moara: Iubeste mult. Lupta si mai mult pentru iubirea ta.
In Fericirea mea esti tu, viata lui Travis e plina de femei care vin si pleaca, de jocuri de noroc ilicite si de violenta. Insa tocmai cand Travis se considera invincibil, Abby Abernathy il pune la pamant.
Fiecare poveste are doua versiuni.
In Fericirea incepe azi, Abby vorbeste in numele ei. Acum e timpul sa citim povestea prin ochii lui Travis.
  
Parerea mea:
Daca in “Fericirea incepe azi” vedem povestea prin ochii lui Abby de data asta ar trebui sa vedem si ce gandeste Travis. Desigur ca perspective lui este usor influentata de asa numitul sentiment “gelozie”. Esteinteresant cum vede el lucrurile. In unele situatii perspective lui este total opusa de cea a lui Abby. Insa de multe ori am avut socul de a observa ca ei gandeau aproximativ la fel. Mi.a placut foarte mult cum s-a pus in valoare faptul ca el nu prea intelegea ce simte. In timp ce Abby stiti si voi cum a fost.Normal ca si cartea asta am citit-o intr-o zi cap coada. Mi s-a parut interesant ca in aceasta carte cumva au contiinuat de unde a ramas in prima. Adica mai pe scurt inca 24 de pagini impreuna cu personajele preferate. Cum am zis si numarul trecut este minunat ca nu a fost o poveste cliseica de dragoste. La asa ceva se astepta toata lumea. Intea lui Travis a fost normal mai imprevizibila decat cea a lui Abby. Mai sunt cateva carti in aceasta serie dar nu sunt traduse la noi in tara. Cum zicea tot nuarul trecut Cartea asta a ajuns pe acelasi nivel cu Harry Potter ,Divergent si desigur Fericirea incepe azi.
Cam atat am de spus despre aceasta carte fara sa va dau spoilere si nu imi place sa fac asta cum nu imi place sa primesc spoilere. Astfel  ofer 5 pupici din 5 acestei carti pentru ca m-a facut sa ma indragostesc si de ea.
 #cartilemariei
Pupici <3